امروز:6 مرداد 1403

روایتی از «زیست‌بومِ دانش‌بنیان»

معرفی کتاب «اقتصاد توسعه دانش‌بنیان: توسعه به مثابه ساخت اکوسیستم‌های دانش‌بنیان»

یکی از دغدغه‌هایی که معمولاً ذهن دانشجویان و دانشگاهیان را به خود مشغول کرده است، تولید محصول بر اساس دانش خود و نقش‌آفرینی موثر در توسعه اقتصادی کشور است. از طرفی در سال‌های اخیر با رشد چشم‌گیر اکوسیستم‌های دانش‌بنیان مقداری از این دغدغه‌ها مرتفع شده است اما آن‌گونه که باید این اکوسیستم‌ها نتوانسته‌اند در توسعه اقتصادی کشور نقش‌آفرینی کنند. ممکن است یکی از دلایل این ناکامی، عدم توجه و مطالعه علمی ارتباط میان دانش‌بنیان‌ها و توسعه اقتصادی از طرف دغدغه‌مندان این حوزه باشد. اگر می‌خواهید با مدل جدیدی از ارتباط اکوسیستم‌های دانش بنیان و توسعه اقتصادی آشنا شوید، کتاب «اقتصاد توسعه دانش‌بنیان» می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

به اذعان نویسنده، هدف کتاب ارائه نظریه و مدل جدیدی است که توسعه اقتصادی را به عنوان یک اکوسیستم اجتماعی (چند هدفی، چند بازیگر و چند تعیین‌کننده) و دانش را به عنوان فرا‌تعیین‌کننده توسعه اقتصادی مدنظر قرار می‌دهد. در این راستا فرض می‌شود شهروند آزاد، فرهیخته و خردمند، هم هدف و هم تعیین‌کننده‌ی توسعه‌ی پایدار اقتصادی است.

محصول این کتاب فرادانشی است که می‌تواند برای دانشجویان، اساتید، پژوهشگران و سیاستگذاران توسعه مفید باشد. همچنین، به عنوان یک راه‌حل جدید برای مسأله‌ی توسعه اقتصادی، می‌تواند قابل استفاده برای ذینفعان و بازیگران توسعه اقتصادی در ایران باشد.

کتاب «اقتصاد توسعه دانش‌بنیان: توسعه به مثابه ساخت اکوسیستم‌های دانش‌بنیان» توسط دکتریعقوب انتظاری عضو هیأت علمی موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش‌عالی تألیف و به همت انتشارت همین موسسه در 382 صفحه منتشر شده‌است.

در ادامه به مرور ایده‌ی اصلی کتاب و فصل‌های مختلف آن می‌پردازیم.

دریافت متن کامل نوشته

 

درباره نویسنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *