مراسم رونمایی از کتاب «ایران آینده» به همراه یادبود مرحوم دکتر عماد افروغ به همت عصرپیشرفت در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
این نشست روز چهارشنبه، بیست و هفتم اردیبهشتماه از ساعت ۱۴، با حضور خانواده مرحوم افروغ، علی رمضانی قائممقام نمایشگاه کتاب، علیرضا شفاه عضو شورای علمی مؤسسه علم و سیاست اشراق، مدیر دفتر اقتصاد سیاسی پژوهشکده شهید رضایی، حامد ملکزاده معاون فرهنگی اجتماعی معاونت اول ریاستجمهوری، عضو شورای مرکزی ستاد پیشرفت و نوآوری و محسن دنیوی مسئول بنیاد ایران آینده در سرای اهل کتاب، سالن ناشران عمومی برگزار شد.
“کتاب «ایران آینده»، مجموعه ۱۵ مصاحبه با اندیشمندانی است که هر یک از اساتید رشتههای مختلف اعم از جامعهشناسی، اقتصاد، علوم سیاسی و …در دانشگاه و حوزه هستند و در این مصاحبهها، نگاه خود به ایران و روندی را که در قرن گذشته طی کرد، بیان کردهاند. سیر هر گفتوگو با پرسش از علت توسعهنیافتگی ایران و نهادینه نشدن توسعه مدرن در عصر پهلوی آغاز میشود؛ دورانی از ایران که به نظر میرسد تمام نیروهای سیاسی لازم برای چنین امری فراهم بود اما در نهایت توسعه با نسخه غرب جدید در ایران آنگونه که در تجربه دیگر کشورهای در حال توسعه تهنشین شد، رخ نداد! در ادامه گفتوگو به علل وقوع انقلاب اسلامی در ایران پس از دهههای پرپیچ و خم ۴۰ و ۵۰ پرداخته و پس از بررسی اجمالی دوران جنگ، پرسش به رجوع دوباره به برنامهریزی توسعه در پایان دهه ۶۰ بازمیگردد.گفتوگو در نهایت مسیر خود به این نقطه کانونی میرسد که آینده ایران با بررسی این چند دهه پرفراز و نشیب چگونه خواهد بود و چه سرنوشتی در انتظار ایرانیان است؟”
این اثر به همت موسسه معنا تدوین شده و توسط انتشارات عصر پیشرفت به چاپ رسیده است و در سی چهارمین نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد.از آنجا که یکی از مصاحبهها با مرحوم دکتر عماد افروغ بوده است، رونمایی این اثر به همراه زنده نگهداشتن یاد و خاطره او بود.
همچنین در پایان نشست سه کتاب فاخر در حوزهٔ پیشرفت منطقه ای با نامهای «معماری پیشرفت»، «نشاء پیشرفت» و «نبرد پیشرفت» نیز با حضور «زهرا» کاظمی» و «علیرضاشفاه» رونمایی شدند این کتابها به همت مجموعه همپا (همیاران مردمی پیشرفتی ایرانیان) و انتشارات عصر پیشرفت ستاد پیشرفت جامع منطقهای منتشر و با حضور علاقه مندان و اصحاب رسانه از آنها رونمایی شد.
«میثم خلیلی» مدیر عامل شرکت همیاران مردمی پیشرفتی ایرانیان دربارۀ این سه اثر گفت: این سه کتاب یک ارتباط زنجیره وار با هم دارند سال ۹۸ که کتاب معماری پیشرفت را شروع کردیم مسألهمان این بود که مفهوم پیشرفت به عنوان یکی از مفاهیم اصلی انقلاب اسلامی چه نمایه و شاکلهای دارد؟ و از منظر رهبر انقلاب و حضرت امام چه تعریفی دارد؟ تقریباً به سه هزار متن اولیه رسیدیم دقیق تر که شدیم به ۳۹۶ متن رسیدیم از میان آنها به یازده مفهوم اصلی پیشرفت رسیدیم که نظام ارتباطاتی با هم داشتند؟
برای اینکه این پیشرفت به میدان آورده شود چه اتفاقی باید رقم بخورد؟ این سؤال بعدی ما بود مفهوم دیگری که به آن رسیدیم عامل پیشرفت به عنوان نرم افزار پیشرفت بود رهبر انقلاب تنها عامل پیشرفت را «مردم» میدانند. برای اینکه بگوییم در میدان عمل چه اتفاقی باید بیفتد حلقههای میانی را باید تعریف میکردیم کتاب «نشاء پیشرفت» به تعریف و بیان ویژگیهای حلقههای میانی پرداخته است.
اینکه حلقه میانی چطور شناسایی و ارزیابی شود؟ در کتاب «نبرد پیشرفت» آمده است گام بعدی نیز «نقشه های پیشرفت» است که کتابش در دست تدوین است.
دیدگاهتان را بنویسید