یکی از نیازهای جبهه انقلاب و سازمان‌های حکومتی بحث «شبکه‌سازی» است. بین مبحث شبکه‌سازی با «تشکیلات» باید تفاوت قائل شد. به‌عنوان مثال تشکیلاتی که آقایان انجوی‌نژاد و پناهیان و حقانی دنبال می‌کنند مدنظر نیست. منظور از شبکه‌سازی در اینجا جریان‌سازی به معنای دقیق «علمی» در حوزه «جهت‌دهی افکار» است. برهمین اساس یکی از مهم‌ترین محورهایی که جهت به آن ورود کرده بحث «پژوهش» است. این حوزه در حال حاضر کاملاً دست غرب‌گرایان و اصلاح‌طلبان است و در حوزه‌های انتشارات، آموزش، سینما، دانشگاه و حوزه فعالیت می‌کنند. علم «شبکه‌سازی» را دارند و در مدیریت کشور از آن استفاده می‌کنند. مثلاً می‌توان گفت حلقه کیان به‌معنای گسترش‌یافته امروز به امر شبکه‌سازی مسلط است؛ اما جبهه انقلاب علی‌رغم اینکه بودجه و امکانات دارد از این امکان محروم است.

مبتنی بر این مقدمه مجموعه «جهت» در سه حوزه شروع به کار کرده است:

1- حوزه داخلی
2- حوزه سیره تاریخی (سیره انبیا، تاریخ و احزاب) مثل مسجد دیوبندیه و حزب توده که در اینجا فرایند مورد تأیید است و محتوا مورد تأیید نیست.
3- حوزه بین‌المللی و آنچه درباره شبکه‌سازی، طراحی شبکه و مدیریت شبکه‌ای و تفاوتش با مدیریت سنتی و هرمی مانند مدیریت بسیج و قوه قضاییه و سپاه -که شبکه‌محورنیست- باید «آموزش» داد. طبق رصد انجام شده توسط مجموعه جهت با توجه به بودجه و وقت، لیست بسیارارزشمندی از کارهایی که دراین حوزه باید دیده شود و ترجمه نشده گردآوری شده است. مثلاً در جریان تدریس یک استاد در دانشگاه آکسفورد به همه اساتید خارج از کشور ایمیل انگلیسی ارسال شده است یا حدود 50
ساعت فیلم آموزش شبکه آماده شده که به‌صورت زیرنویس شده به این شبکه تزریق می‌شود.

فصل دوم فعالیت‌های «جهت»، به بحث پلتفرم‌ها و مدیریت شبکه برمی‌گردد که قرار است ستاد پیشرفت و مجموعه‌های شکل‌گرفته ذیل آن، به‌صورت پلتفرم مانند پلتفرم‌های حکمرانی مدیریت شود. به‌نوعی «جهت» مرکز اطلاعات و شبکه‌سازی است، چون شبکه‌سازی سوار بر اطلاعات است، یعنی داده‌هایی وجود داشته باشد و براساس آن اطلاعات موجود و مطلوب احصا شود. مابه‌ازای آن طراحی و مدیریت شبکه است. جهت در نظر دارد بازی‌هایی فراهم کند که نتیجه این بازی‌ها، خدمات به ستاد و مجموعه‌های مشکات است. به همین دلیل جهت در حال توسعه پلتفرم راه است که تمام نیازمندی‌های مجموعه‌های
مشکات و ستاد پیشرفت را مانند ثبت نام رویدادها در پلتفرم ارائه دهد و برای مدیران «نمایه‌سازی» انجام دهد.

یکی دیگر از خدماتی که باید از «جهت» انتظار داشت بحث توزیع هوشمند است. گفتمانی که در ستاد پیشرفت انجام می‌شود در مرحله توزیع اختلال دارد. توزیع جهت هم صرفاً پرت کردن محتوا در سایت‌ها و صفحات و کانال‌ها نیست، بلکه «دایرکت‌محور» است. مثلاً در بستر واتساپ هفته‌ای 5 هزار نفر توزیع مطلب می‌توان داشت. در همین باره تیمی هم بنام توزیع هوشمند تشکیل داده شده است. محتوا که موجود باشد در «جهت» فرآوری می‌شود و در قالب‌های مختلف مثل پی‌دی‌اف و ای‌بوک و موشن و … فرآوری و توزیع می‌شود.

منظور از این خدمات، انتشار با بازخورد است. رباتی هم که قرار است نوشته شود نشان می‌دهد که چند نفر آنلاین بودند و دیده شده است. بعد از مدتی هم با گرفتن بازخوردها و اضافه کردن هوش مصنوعی مشخص می‌شود محتوا باید با چه قالبی و در چه بستری برای فرد و یا گروه مورد نظر ارسال شود؟ جهت قرار است در این فرایند به طراحی یک نوع «ماشین اجتماعی» برسد تا بتواند با شبکه به‌طور مداوم دیالوگ کند.

جمع‌آوری بانک‌های اطلاعاتی از دیگر فعالیت‌های جهت است. همچنین «آموزش» شبکه‌سازی به جبهه انقلاب مثل نهادهایی همچون حوزه علمیه در دستور کار جهت قرار دارد.

و در انتها مشاوره در راستای «طراحی» و «مدیریت شبکه» برای نهادهای مختلف حاکمیتی و غیر حاکمیتی است که در برنامه‌های جهت قرار دارد.

درباره نویسنده

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *