الگوی نوآوری در جهاد سازندگی

محققان حوزه نوآوری معتقدند که نوآوری دیگر تنها ساختار اقتصادی یا فرایند فنی نیست و آن را می­توان در قواره پدیده‌ای اجتماعی دانست. جهاد سازندگی نیز یکی از نهادهای نوظهور انقلاب اسلامی است که توانست در روندی رو به رشد به توسعه خدمات اجتماعی بپردازد و بخشی از نیازهای روز جامعه را در دوره حیات خود به گونه‌های نوآورانه نسبت به ساز و کارهای موجود و بوسیله مردم و سازماندهی مردمی برآورده سازد. لذا از این منظر می­توان جهاد سازندگی را به مثابه یک نهاد نوآور اجتماعی مورد مطالعه قرار داد. بنابراین محقق در این تحقیق به دنبال این است تا مبتنی بر راهبرد تحلیل مضمون و با استفاده از تحلیل بیش از ۳۰ مصاحبه­های هدفمند و اسناد و تحقیقات مرتبط انجام شده با این نهاد، الگوی شکل­گیری نوآوری اجتماعی در جهاد سازندگی را تشریح کند. هم­چنین به علت عدم دسترستی به تمامی اعضای مدیران و متخصصان مرتبط در جهاد در این تحقیق از رویکرد نمونه­گیری غیر احتمالی و با شیوه گلوله برفی استفاده شد. مبتنی بر نتایج، این الگو فرایندی است که با “ایجاد اضطرار محرک بر محوریت ولی” شروع شد و با “شکل­گیری اولیه مبتنی بر نیت­مندی جهادی و تربیت نوین اسلامی” ادامه یافت و بر بستر “ساختاری جهادی” و در محیط و فرهنگی با “کنش جهادی” توسعه و قوام پیدا کرد و در نهایت موجب “بسیج عمومی و احیای فرهنگ یاریگری” به منظور رفع نیازهای جامعه توسط آحاد مردم شد.

برای مطالعه متن کامل این نوشته میتوانید فایل pdf آن را از اینجا الگوی نوآوری در جهاد سازندگی دریافت نمایید.

درباره نویسنده

1 یک نظر

  1. علی اصغر کریمی پاسخ

    بنام خدا
    با سلام
    قانون برنامه یادگار نظام طاغوتی بر مبنای مکتب فکری شرک آلود سرمایه پرستی استوار است. این قانون وسازمان منتسب به آن با جهاد سازندگی و سازندگی به شیوه جهادی سازگاری ندارد.
    برای اینکه کشور ساخته شود باید قانون پشتوانه حرکت سازندگی به شیوه جهادی باشد. یعنی اینکه قانون برنامه جهادی جایگزین قانون برنامه فعلی شود.
    در برنامه جهادی اصل با ماده و امکانات و اعتبارات = پول = دلار = ارز = منابع بانکی – نیست. بلکه نیروهای مخلص و متعهد جهادی اصالت دارند.
    شیوه جهادی نقطه مقابل سرمایه داری است. باید شیوه جهادی برای سازندگی در متن قانون به صراحت و دقت تعریف شده و رسما مورد حمایت و ترویج قرار گیرد ان شاءالله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *